Det begynner å nærme seg 17. mai med stormskritt. Etter at jeg flyttet ble også bunadskoene med på lasset. Men hvor ble de egentlig lagt? Jeg lette i to dager før jeg fant de. Heldigvis var de like fine som nye da jeg fant de i en eske. Bunaden, skjorten og alt som tilhører er også sjekket og klar til bruk. Dette blir min første 17.mai i egen bunad. Som jeg gleder meg.

For to år siden var jeg så heldig å fikk lånt en bunad. Det tok ikke lang tid før jeg fikk min egen, men i fjor feiret jeg ikke 17.mai, så bunaden ble hengende i skapet. Jeg sto mellom Romsdalsbunad eller Romeriksbunad. Valget falt på Romeriksbunad.

Jeg føler at nasjonaldagen handler om å være sammen med de man er glad i, spise god mat og se alle feire den store dagen med flaggene hevet høyt. 17.mai handler om tradisjoner, og at minner blir skapt. Uansett blir det musikk, folketog, flagg i fleng og forhåpentligvis så blir også været knall.

Is, brus, pølser og kaker. Noen starter også dagen med champis. Det er helt greit å kose seg, men husk at det kommer en dagen derpå.